Jižní Morava

Vranov nad Dyjí, ráj pro rybáře

Vranov nad Dyjí, ráj pro rybáře

By: Jon Wade

Co takhle si vyrazit na výlet do Vranova nad Dyjí? Můžete se vydat na výlet k přehradě, k vranovskému zámku, nebo například do Moravských Budějovic.

Pokud patříte mezi vášnivé rybáře, tak si v tomto místě jistě velmi pěkně zachytáte. Nejlépe se ryby chytají na Vranovské přehradě. Dají se tu totiž chytit jak kapři větší jak 90 cm, tak i sumci, jejichž míry jsou větší jak ty vaše. Není problém ulovit sumce většího jak 2 metry. Kdo rád rybaří, ten si tu přijde jistě na své. Vranov nad Dyjí je rájem pro rybáře. Pokud patříte mezi ně, tak se vám tu určitě bude líbit.

Dlouhá třicetikilometrová Vranovská přehrada, není jen špičkovým inženýrským stavebním dílem své doby, jež slouží bez jediné újmy dodnes. Postavením této přehrady vzniklo velké a dlouhé jezero, které se klikatí po délce téměř 30 km a to bývalým kaňonem Dyje od Podhradí nad Dyjí až k Vranovu.

Vranov nad Dyjí je již od samého vzniku spjatý s barokním zámkem, díky nedaleké přehradě je město stále více populární. Nabídnout vám však tato původně pouze malá osada, která se rozkládá pod hradní pevností Vranov, může mnoho. Městečko je skutečně velmi krásné.

Pokud jste skutečně vášnivý rybář, tak se můžete ubytovat i v rybářském srubu, který vám je zde k dispozici. Co vás v rybářském srubu čeká? V podkroví jsou ložnice s manželskou postelí, televizorem a DVD přehrávačem, pak jsou tu další tři pokoje, které jsou jednolůžkové, ve třetím pokoji je potom letiště a pracovní stolek. Obývací pokoj je velmi krásný. Najdete v něm krbová kamna, LCD televizi se satelitním příjmem a kuchyňskou linku (vestavěná trouba, sklokeramická varná deska a mrazák). Pokud si tedy přinesete rybářský úlovek, rozhodně jej budete mít kde uvařit. Navíc srub představuje skutečně krásné místo, kam si můžete zajet odpočinout.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *