Zajímavá místa

Dovolená v České republice uspokojí turisty, sportovce i milovníky relaxu

Dovolená v České republice uspokojí turisty, sportovce i milovníky relaxu

3Česká republika je malá země přímo v srdci Evropy. Ovšem každoročně láká velké množství turistů z celého světa. Česká republika se totiž může pochlubit celou řadou úchvatných historických památek a přenádhernou přírodou. Dějiny České republiky se sice začaly psát až v roce 1993, její území má však za sebou dlouhý historický vývoj. Velkou Moravu, České království v dobách Přemyslovců, fungování Českého státu v dobách Rakouského císařství a období společného Československého státu, od sebe dělí víc než 11. století.

Dovolená v ČR vám může přinést neskutečné množství zážitků a krásných míst, které stojí za zhlédnutí. Česká republika má bohatou historii, což je vidět na každém kroku. Dovolenou zde můžete strávit v každém ročním období. Česká republika má co nabídnout každému návštěvníkovi. Má spoustu muzejí, které lidem předvádí umění dob minulých i současných.

Dovolená v ČR se vyznačuje velkým množství značených turistických tras a cyklostezek. Tyto trasy Vás zaručeně provedou nejen krásami českých hor. Trasy vás provedou i po poznání české historie, gastronomie a dalších malebných zákoutí této republiky. Dovolená v ČR nabízí poznání Národních parků, vodních toků, hradů a zámků.

Česká republika je nejen zemí piva, ale také rozmanitého kulturního dědictví a krásné přírody. O dovolené v ČR můžete navštívit hned čtyři národní parky. Krkonošský národní park se svými lesnatými svahy a zaoblenými vrcholky. Národní park Český ráj s překrásnými pískovcovými skalami. Národní park Šumava s přehradou Lipno, které patři k turisticky nejoblíbenějším místům pro dovolenou v ČR.

V České republice je také hodně míst vhodných pro dovolenou zajišťující odpočinek ducha a těla. Tento odpočinek je zajištěn především pomocí léčivých pramenů. Mezi nejznámější patří především lázně v Západních Čechách, jako jsou Karlovy Vary, Mariánské lázně. Dále lázně Jeseník a lázně Luhačovice. Velkou oblibu, jak vhodně strávit dovolenou v ČR si získali i pivní lázně Chodová Planá.

Pro milovníky kultury je v České republice mnoho městeček a měst s historickými budovami a pamětihodnostmi. Kulturní památkou je hlavní město Praha, lázeňská města či národní parky. Česká republika překvapuje bohatou kulturou a historickou atmosférou, některých míst. Přestože událostmi z minulého století je Česká republika řazená na východ Evropy, svým charakterem zůstává spíše v srdci Evropy.

Historicky zajímavá místo pro dovolenou v ČR

Praha

Jakmile jednou navštívíte Prahu, nesmíte si nechat ujít prohlídku Pražského hradu. Jedná se o největší hradní komplex na světě, který je zapsán v seznamu UNESCO. Hrad je sídlem prezidenta republiky, ale i odvěkým symbolem českého státu. Jsou zde uloženy i korunovační klenoty. Součásti Pražského hradu je i chrám Svatého Víta.

Svou polohou poskytuje Pražský hrad i ojedinělý pohled na celou Prahu. Procházkou z Pražského hradu se pomalu dostanete na Karlův most. Karlův most je nejstarším stojícím mostem přes řeku Vltavu. Z Karlova mostu můžete sejít na Malou Stranu a odtud do parku, ležícím na malebném ostrově Kampa. Určitě si v Praze nenechte ujít Staroměstskou radnici, náměstí a orloj. Poté se podejde do Židovské čtvrti, ve které se dodnes soustředí židovská komunita. Zvláštností této čtvrti je dochovaná synagoga.

KarlstejnKarlštejn

Nejslavnější hrad, který se dochoval z éry Karla IV. Hrad přitahuje turisti zejména svou kaplí Svatého kříže, ve které se dříve uchovávaly říšské a později i české korunovační klenoty. nachází se zde 129 deskových obrazů mistra Theodorika, představujíc zcela ojedinělou sbírku gotického malířství. Hrad se do historie zapsal i díky natáčení muzikálu Noc na Karlštejně.

Hluboká nad Vltavou

Původně byl zámek postaven, jako strážní zámek ve 13. století. Zámek je postaven v gotickém stylu. Součástí zámku je Alšova jihočeská galerie, která spravuje sbírku soch a obrazů holandských a vlámských malířů 17 – 18 století.

Plzeň město piva

Plzeň je metropolí Západních Čech a městem piva. Plzeňský pivovar si získal slávu i v zahraničí. Plzeňský pivovar funguje od roku 1859 a provádí návštěvníky po areálu v rámci exkurze. Velkým lákadlem pro turisty je především ten fakt, že v rámci exkurze je ochutnávka piva zdarma.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *