Beskydy

Soláň, Bumbálka, Vsacký Cáb… zimní dovolená v Beskydech

Soláň, Bumbálka, Vsacký Cáb… zimní dovolená v Beskydech


Pokud se i letos chystáte s rodinou či přáteli strávit část vánočních volných dnů na horách, jistě se budete snažit najít krásné prostředí jak venku, tak uvnitř hotelu, nebo jiného ubytování, které si zvolíte. Obojí splňuje například Horský Hotel Soláň, který se nachází uprostřed krásných Beskyd.

Beskydy jsou hory, které poskytují výborné podmínky k lyžování jak pro milovníky sjezdovek, tak pro běžkaře. Počasí dopřává každoročně dostatek sněhu a jen zřídka se stane, že se vymkne z normálu. Pokud by se tak stalo, areál je uměle zasněžován.

Ski areál Soláň – Vrchol, patřící pod Horský Hotel Soláň, se nachází 5 minut autem od hotelu. Celý areál se rozprostírá mezi dvěma vrcholy Soláněm a Gigulou a naskýtá krásný výhled na Radhošť, Smrk a Lysou horu. Areál má již více než třicetiletou tradici a s necelými čtyřmi km sjezdovek je největším lyžařským areálem na Vsetínsku.

Součástí jsou čtyři vleky a sedm sjezdovek různých obtížností. Jedna ze sjezdovek je dětské lano pro nejmenší, je vhodná především pro rodiny s malými dětmi. Naopak černá závodní sjezdovka Kamikaze je pro skutečně náročné lyžaře.

Běžkařská hřebenová trasa ze Vsackého Cábu přes vrchol Gigola až na Bumbálku je krásným zážitkem pro všechny, který se na ni vydají. Pojedete jako pohádkou, krásně zasněženým lesem i po okrajích luk. Na Bumbálce navíc vaří výborné kynuté knedlíky plněné borůvkami a spoustu jiných laskomin nejen pro sladké nátury.

Na Soláni nechybí ani lyžařská a snowboardová škola, půjčovna lyží a ski servis. K dispozici je i skibus, který vás přepraví z Horského Hotelu Soláň do ski areálu a zpět. Hlavně ženy ocení možnost relaxace, wellness, nebo hlídání dětí od tří let v dětském koutku, nebo třídičkách s náplní přiměřenou věku dětí.

Ceny jsou přijatelné, takže se nemusíte bát „infarktové“ útraty. Beskydy jsou zaručeně nádherné hory, které vás okouzlí a nadchnou.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *