Hoštice

Hoštice u Volyně, zajímavý výlet pro vás

Kdo by neznal trilogii filmů Slunce seno…. Režisér Zdeněk Troška se zapsal do podvědomí třemi díly velmi oblíbené komedie, kterou ač každý z nás viděl již nesčetněkrát, tak i přesto se na tyto komedie podívá rád opět znova. Jde o nejúspěšnější filmy, které se zapsaly do historie. Zdeněk Troška představuje život na vesnici, kde je to samá drbna a divák se baví. Filmy nám ukazují dobu minulou a my se díky nim můžeme vrátit alespoň v myšlenkách o pár desítek let zpět.  První díl vznikl již v roce 1983. Slunce seno stále baví dodnes. Rádi byste se podívali do vesnice, kde se vše natáčelo? Pak si zajeďte do Hoštic u Volyně.

Uvidíte tu místa, která znáte z těchto velmi oblíbených filmů. Jestli si myslíte, že budete muset procházet celou vesnici, tak tomu tak není. Vše, co je pro vás zajímavé a chcete vidět, najdete přímo na náměstí. Při příjezdu do Hoštic, uvidíte po pravé straně hospodu, kde pracovala Miluna jako servírka. Hned za hospodou je náměstí, vlevo je družstvo JZD, hned vedle něj je hřbitov, který je ve filmech Slunce, seno…také vidět, před vámi stojí dům Konopníků a Škopků, vpravo je potom dům, na kterém je dodnes namalovaný jelen, který vznikl na počest příjezdu Italů do Hoštic.

Co zde neuvidíte je kravín, který je ve Volyni a který byl předělán na diskotéku. Koleje se zastávkou, kde se nezastavuje, protože je zpoždění jsou ještě před vesnicí. V Hošticích to vypadá stále stejně. Konopníků a Škopků dům je stále stejný a podle mého je díky trilogii velmi vzácný a jeho pořizovací cena rozhodně nebude nízká. Výlet, který vás potěší a vytvoří vám úsměv na tváři, bude stát za to. Na náměstí si pak můžete koupit upomínkové předměty a pohledy. Režisér Zdeněk Troška velmi Hoštice proslavil. Pokud budete mít zájem, můžete se ubytovat v jednom s penzionů anebo se najíst ve známé hospodě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *