Praha

Muzeum Lega v Praze vaše děti určitě potěší

Muzeum Lega v Praze vaše děti určitě potěší

By: Sonny Abesamis

Přemýšlíte, kam vzít svoje děti za zábavou? Muzeum Lega v Praze jim jistě udělá radost. Vezměte sem vaše  děti, budou se tu bavit.

Toto muzeum je nejenže největší v České republice, ale ve světě vůbec. Lego je hračkou století a nejprodávanější hračkou u nás vůbec, a proto se zde bude bavit každé dítě, které do muzea vezmete. Najdete zde více jak 2 500 vystavených unikátních modelů, dále pak 20 tématických expozic, ve kterých je více jak 1 000 000 Lego kostiček. Zažít můžete jak dobrodružství pirátů na krásných lodích, nebo třeba kouzelný svět Harryho Potera, nad hlavami uvidíte vesmírné lodě Star Wars.

Děti si také mohou vidět to, jak vypadalo Lego v dobách, kdy si s ním hráli ještě i jejich rodiče. V muzeu Lega se najde každá věková kategorie a každému se v něm bude líbit. Obsahuje tři podlaží expozic a k tomu i dětské koutky, k vidění jsou modely již od roku 1949, interaktivní modely Lego vláčků,  vidět můžete Eifelovu věž, Sochu svobody, Taj Mahal a jiné.

LeMi obchod a muzeum najdete v Praze na Národní třídě a nebo v Kutné Hoře a to na Palackého náměstí. U muzea je i kamenný obchod, ve kterém můžete nakoupit Lega, která ani v hračkářstvích nenajdete. Určitě byste se do tohoto obchodu měli podívat. Je to totiž největší obchod Lega v Evropě. Na váhu se zde prodávají náhradní dílky, což určitě ocení každý majitel Lega, protože poztrácet některé z nich je velmi snadné, ale tyto kousky potom mohou chybět.

Koupit si můžete různé magnetky, přívěsky, figurky a to dokonce i Star Wars, pak také třeba desky na stavění a jiné. Sortiment se neustále rozšiřuje a to především proto, aby si to své Lego, mohl najít úplně každý. V Lego světě je otevřeno každý den. Ceník vstupenek můžete najít na muzeumlega.cz, kde také najdete další informace o tom, co byste zde mohli vidět a proč sem přijet.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *