Výlety

Zajímavé cyklotrasy v ČR

By: Sheffield Tiger

Zajímavé cyklotrasy v ČR

Plánujete užít si dovolenou na kolech, nebo na kola vyrazit někam na víkend? Přemýšlíte o vhodném místě, který byste na kole mohli procestovat? Určitě děláte dobře, že jste si ke své dovolené vybrali právě kolo, důležité je taky, budete-li mít dobré počasí, i když můj známý tvrdí, že není špatného počasí na kolo, ale je špatně oblečený cyklista. Což znamená, že velmi záleží na tom, co si na kolo vezmete na sebe a je jedno, jaké je tedy počasí. Oblečení na kola se totiž vyrábějí do každého počasí.

Kam vyrazit

Co na sebe jsme vám poradili, teď je na řadě trasa, kam vyrazit. Každý kraj má své cyklotrasy. Důležité tedy je, do jakého kraje byste se rádi podívali a kde byste to rádi na kole projeli. Pokud vás láká Vysočina, je zde pro vás spousta míst, na které byste se mohli zajet podívat na kole. Procestovat můžete Třebíčsko, Žďárské vrchy, Havlíčkobrodsko, nebo například Pelhřimovsko, Jihlavsko, nebo Telčsko.

Jižní Čechy nabízejí trasy na Třeboňsku, Budějovicku, Krumlovsku, Písecku, Táborsku, na Šumavě, Prachaticku, nebo například Strakonicku. Chcete-li se vydat na jižní Moravu, pak určitě projeďte kouty Moravského krasu, Brna, či Lednicka.

Láká-li vás hlavní město Praha, tak i zde se můžete vydat na krásná místa, která vás lákají a která toužíte projet na kole. Budete-li chtít procestovat severní Čechy, pak určitě navštivte Jizerské hory, Liberecko, Ještěd, Lužické hory, Krušné hory, Děčínsko, Ústecko, Českolipsko a krásný výlet si také můžete udělat do Máchova kraje.

Severní Morava a Slezsko vás mohou nalákat na krásné kouty v Jeseníku, Šumpersku či Beskydech. Rádi byste si vzali kolo do středních Čech? Pak projeďte Posázaví, Benešovsko, nebo Brdy. Mělnicko, či Kokořínsko, nebo Berounsko.

Do východních Čech se můžete vydat prozkoumat krajinu Hradecka, Svitavska, č i Orlickoústecka. A pokud chcete projet západní Čechy, pak se vydejte do Chebska, Plzeňska, či Karlovarska.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *