Zajímavá místa

Kam vyrazit na výlet? Co takhle pořadatelské země MS v hokeji 2017?

Neradi sedíte doma a chcete poznávat zajímavá místa? Pokud ano, zkuste třeba země a města, které se pyšní tím, že se v nich koná MS v hokeji 2017. Ta rozhodně nezklamou žádného milovníka cestování.

Pokud se o hokej alespoň lehce zajímáte, potom jistě víte, že program MS v hokeji 2017 je spojený hned se dvěma státy. Oba dva rozhodně nadchnou i svou polohou. Není tedy problém s tím, že nebudete mít na výběr, jak se do nich dostat. Jde o Francii a Německo a tak můžete zvolit vlastní automobil, můžete zvolit vlak či autobus, stejně jako třeba i rychlé letadlo.

MS v hokeji 2017 se koná v Kolíně nad Rýnem

Podívejme se nejprve do Německa. Konkrétně ve zmíněném městě se koná v květnu hokejový svátek s názvem MS v hokeji 2017. Pokud milujete sport, můžete místo, kterým je Lanxess arena navštívit. Není to ale jediná možnost, která vás v Kolíně zaujme. Míst k poznání je mnohem více. Pokud bychom měli vyjmenovat ty rozhodně nejzajímavější, bude mezi ně patřit třeba katedrála svatého Petra, která je dominantou města. Lákadlem je ale i místní radnice, nebo také bazilika St. Andreas, nebo místní kostel St. Aposteln. Hitem jsou ale i další zajímavé církevní stavby, jako například jezuitský kostel Nanebevzetí P. Marie, nebo evangelický trojlodní kostel Antoniterkirche.

Mistrovství světa v hokeji 2017 hostí také Paříž

Pokud se vydáte do Francie, rozhodně byste si neměli nechat ujít její hlavní město. Právě Paříž je místem, kde se Mistrovství světa v hokeji 2017 uskuteční. Pokud sem nepojedete za touto sportovní událostí, ale za památkami, je možností také více než dost. Příkladem je Eiffelova věž, Martova pole, nebo Boulogneský lesík. Dalším hitem je také katedrála Notre-Dame, bazilika Sacré-Cœur, stejně jako vyhlášené Musée Louvre, stejně jako i druhé muzeum, kterým je Musée d’Orsay. Stále je to ale jenom zlomek všech možných lákadel.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *