Karlovarsko

Karlovy Vary, město lázní a filmu

Karlovy Vary, město lázní a filmu

By: Oscar Daniel Rangel Huerta

Když se řekne Karlovy Vary, tak si spousta z nás představí promenádu, rusky mluvící občany a drahé a luxusní věci, spousta lidí zase slyší na filmové festivaly.

Karlovy Vary leží na západě Čech a jsou městem velmi krásným. Pokud se tam vydáte, tak si budete připadat jako v jiném státě, a to nejen kvůli ruským nápisům, které vás budou pronásledovat na každém kroku, ale také díky krásné promenádě, která vám pomůže zapomenout na starosti. Budete si myslet, že jste na dovolené. Alespoň já mám z promenády takový pocit. Když jí procházím, cítím z ní pocit klidu a radosti. Nedokážu přesně říct, z jakého důvodu to je, ale promenáda na mě působí, jako balzám na duši.

Samozřejmě, že pokud si chcete něco koupit, tak na promenádě to určitě nedělejte. Zde byste se nejspíše nedoplatili. To samé také platí o restauracích, které promenádu lemují. Máte-li hlad, zajděte si určitě jinam. V centru města už se najíte, či dáte si kávu, za mnohem lepší a příznivější ceny. Promenáda není dělaná pro nás, běžné občany, ale pro cizineckou smetánku, která se vyloženě vyžívá v tom, aby si nakoupila drahé a luxusní kousky za nekřesťanské ceny.

Ubytovat se v Karlových Varech, se také dá levněji. Musíte hledat hotely, které nemají jména. Určitě se neptejte v Puppu nebo Thermalu.

Hotel Thermal je sice hotelem, o kterém se hodně mluví, ale pokud do něj vejdete, tak máte pocit, že jste se vrátili do totalitního režimu a že se zde prostě zastavil čas. Přitom právě zde chodí hvězdy po červeném koberci a právě zde se točí skoro vše, co se týká filmového festivalu.

Karlovy Vary jsou jinak zcela běžným městem a pokud opustíte promenádu, tak je to stejné, jako kdekoliv jinde. Najdete tu ale spousty lázní, kam se jezdí léčit především zahraniční hosté. Nejvíce je tu ruské klientely. Ti zde také skupují nejdražší domy a lukrativní pozemky.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *