Krkonoše

Jánské lázně

Jánské lázně

By: tomasz przechlewski

Dokonalý relax a odpočinek, zároveň i spousty zábavy, představují Jánské lázně, které spadají do krásné oblasti Šumavy. Můžete si zde užít nejen odpočinku, ale také lyžování. Pokud chcete skloubit obojí, tak vyrazte právě sem.

Jánské lázně jsou vhodným místem nejen v létě, ale také v zimě. Užijete si zde všeho, co vás může lákat. Představují veškeré vyžití, na které si jen vzpomenete.

Pokud jste příznivci filmu, pak můžete navštívit kino, zahrát si zde můžete bowling, nebo minigolf, pro milovníky hudby je zde diskotéka, pro ty, kdož chtějí sportovat, tělocvična, navštívíte-li Jánské lázně v zimě, pak si můžete zalyžovat a to jak na sjezdovkách, tak i na běžkách.

Jestliže si chcete užít nevšedního výhledu, tak se nechte vyvézt lanovkou na rozhlednu, která se nachází na Černé Hoře. Ve městě si pak můžete užít jedinečnou procházku na secesní kolonádě, kde jsou lázeňské domy a vily. 21 metrů nad mořem se nachází volně přístupná rozhledna na Zlaté vyhlídce.

Za vidění také stojí Černohorské rašeliniště. Nádhernou dominantu tvoří Adršpašské skály. Pokud máte rádi pěší turistiku, tak se vydejte po trase Via Piette. Podívat se také můžete na kulturní památku Hospital Kuks. V pevnosti Josefov můžete navštívit podzemní chodby a s dětmi se pak můžete vydat do ZOO Dvůr Králové nad Labem.

V Jánských lázních se máte možnost ubytovat v lázeňských domech, kde jsou pro vás k dispozici kromě procedur wellness programy a odpočinkové programy. Pokud sem máte namířeno v zimě, pak se nechte vyvést Skibusem do SkiResortu Černá Hora, kde jsou tratě jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé lyžaře. Lyžařské tratě čítají dohromady 11 km. K dispozici jsou lyžařům dvě lanovky a 15 vleků. Novinkou je 8 místná kabinková lanovka. Pro lyžaře na běžkách, je upraveno 50 km tratí. Na své si přijdou i sáňkaři, kteří mohou pokořit 3,5 km dlouhou Černohorskou sáňkařskou cestu.

Zábava je tu opravdu skvělá. Jánské lázně na vás čekají.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *