Beskydy

Vyrazte si do Beskyd, nabízí zábavu dětem i dospělým

Vyrazte si do Beskyd, nabízí zábavu dětem i dospělým

By: Jakub Solovský

Plánujete výlet a přemýšlíte, kam by to mělo být? Pak si vyrazte do Beskyd. Beskydy jsou krásným místem. Příroda a okolí jsou nezapomenutelné.

Objevte krásu zvlněných kopců Těšínských Beskyd

V Beskydech můžete lyžovat a to nejen na sjezdovkách, ale také na tratích pro běžkaře. Přijeďte na dovolenou do Těšínských Beskyd, pročistíte si zde hlavu při výletu do beskydských kopců a lesů. Budete to mít kousek jak na Slovensko, tak i do Polska.

Pokud sem vyrazíte v zimě, tak si můžete zalyžovat ve skiareálu Kempaland. Můžete si zde zalyžovat jak na sjezdových lyžích, tak i na snowboardu. Jízdu na běžkách pak můžete uskutečnit kdekoliv.

Děti zde mohou sáňkovat a stavět sněhuláky. Ubytovat se můžete v jednom z hotelů anebo penzionů, kde si můžete kromě jiného užít také wellness procedury a tak zde načerpáte nové síly, odpočinete si a dopřejete si hýčkání sebe samých.

Doporučujeme výlety do okolí

Co byste mohli navštívit, či vidět? Rozhledna Tetřev nabízí překrásný výhled do okolí a také je tu stálá expozice o zdejší fauně a flóře. Pokud vyjdete až na vrch, je zde pak pro vás horský penzion s restaurací, můžete se zde zahřát u otevřeného krbu a ochutnat tradiční speciality. Určitě si vyberete dobře.

Další možností kam se vydat je Lomňanské muzeum, k vidění je také Výstavní síň v Jablunkově. Projít se můžete po naučné stezce Mionši, která vás provede jedním z nejrozsáhlejších českých pralesů. Podívat se můžete také do muzea Třineckých železáren a města Třince.

Kromě rozhledny Tetřev, je zde pak také ještě rozhledna Kozubová. Zajímavé místo, kde se stýkají hranice tří zemí, je Trojmezí na Hrčavě.

Navštívit Beskydy můžete po celý rok, určitě se vám tu bude líbit a najdete zde ten pravý odpočinek pro vaši duši. Je to ideální místo, kam byste se mohli vydat s rodinou. Na své si samozřejmě přijdou i děti.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *