Jizerské hory

Jizerské hory, kam vyrazit

Jizerské hory, kam vyrazit

By: Lauri Väin

Láká vás liberecký kraj a Ještěd? Pak si vyrazte do Jizerských hor. Jde o místo, které je zajímavé v jakémkoliv ročním období a proto vás bude lákat, ať sem vyrazíte kdykoliv. Pokud vyrazíte v zimě, tak to bude určitě kvůli lyžování, nebo kvůli snowboardu.

Jaké skiareály můžete navštívit?

Je to Bedřichov, Ještěd, Severák, Tandvaldský Špičák a spousty dalších. I běžkaři si zde přijdou na své, protože se mohou projet po pravidelně upravované běžecké trase Jizerské magistrále. V Liberci pak máte možnost navštívit, libereckou ZOO, botanickou zahradu, určitě se vyrazte podívat na Ještěd, který je dominantou Liberce a nebo navštivte aqvapark Babylon.

Obdivovat samozřejmě můžete také přírodní krásy Jizerských hor. V zoologické zahradě se můžete podívat na různé druhy zvířat a kromě nich tu najdete 133 druhů ohrožených zvířat z celého světa a to například bílého tygra bengálského, takina zlatého, nebo osla somálského.

V aqvaparku Babylon pak najdete celou řadu vodních atrakcí a líbit se zde bude celé rodině. Zábava tu nechybí a dovádět mohou jak děti, tak dospělí. Ještěd nabízí zcela unikátní a jedinečný výhled nejen na město, ale i na jeho okolí. Na vrchol hory se dostanete lanovkou. Ta je v provozu celoročně a tak se tam můžete vydat kdykoliv.

Na Ještědu se můžete jak ubytovat, tak si zde dát pouze jídlo, nebo jen pití a kochat se příjemným prostředím, se zajímavým výhledem. Navštivte i vy místo, které je zajímavé po celý rok a které vám nabízí spousty možností a to nejen pro lyžaře a turisty. Udělejte si výlet do turisticky zajímavého místa, kam můžete vyrazit i s dětmi. Je jasné, že za jeden den nestihnete projít vše, co by za to stálo a tak se můžete ubytovat v jednom z hotelů, či penzionů, nebo si najít chatu, či chalupu k pronájmu a užít si pobyt právě zde.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *