Beskydy

Na kole podél Rožnovské Bečvy

Na kole podél Rožnovské Bečvy

By: Bureau of Land Management Oregon/Washington

Sport je nezbytná součást života, každý člověk potřebuje pohyb, aby si udržel zdraví. A nejkrásnějším sportem je právě cyklistika, protože spojíte příjemné s užitečným. Budete sportovat a zároveň se můžete podívat na mnoho zajímavých míst.

Odkud kam vede stezka kolem Rožnovské Bečvy?

Jak už název napovídá, tak jde o cyklostezku, která vede přes Rožnov. Tato cyklostezka má dvě větve, takže se během cesty můžete rozhodnout, že klidně pojedete jinudy. Ale trasa, která začíná v Horní Bečvě, pokračuje přes Rožnov pod Radhoštěm a Zubří a končí ve Valašském Meziříčí, je vhodná pro každého, protože je nenáročná. Na třiceti kilometrech klesnete o zhruba dvě stě padesát výškových metrů. Navíc se převážně budete pohybovat na asfaltovém terénu, jen u některých krátkých přejezdů se může stát, že narazíte na kousek zpevněné polní cesty, ale převážně jde o pohodlnou jízdu.

Co vás po cestě čeká?

Tato cyklostezka má jednu velkou výhodu a tou je, že po cestě narazíte na spoustu zajímavých míst.

Cyklisté, kteří by chtěli po cestě i něco náročnějšího si mohou jako cíl dát Pustevny. Jde o poměrně náročný výjezd s převýšením kolem šest seti třiceti metrů během deseti kilometrů cesty. Takže se šlapáním do kopce zapotíte, ale stojí to za to, když vyjedete nahoru, budete mít nejen krásný výhled na okolí, ale také na kulturní památky. Jako jsou zajímavé budovy anebo krátká procházka za sochou Radegasta či dokonce až ke kapličce Cyrila a Metoděje.

Pokud ještě nepatříte mezi tak zdatné sportovce, tak sjeďte jen do Rožnova pod Radhoštěm, protože i toto město stojí za to. Jde o krásné městečko, které se chlubí Valašským muzeem v přírodě, kde najdete typické a krásné dřevěné domečky, které voní historií. Pokud byste si rádi udělali procházku, tak se můžete uchvátit pohledem na celé město z Jurkovičovy rozhledny, která se nachází nedaleko tohoto muzea.

A vaše konečná je Valašské Meziříčí. Sice jde o velké město, kde nenaleznete mnoho památek, ale můžete se zde zabavit jinak. Po sportu na kole se můžete jít zchladit do tamějšího koupaliště. Anebo zda potom všem ještě budete mít chuť na procházku a trochu kultury, tak můžete navštívit moderní zámek Lešná, který je nedaleko.

Jak se do těchto končin dostat?

Lidé, kteří bydlí v okolí Bečvy, Rožnova pod Radhoštěm a podobně, tak nemají problém, ale když jste z daleka a přesto vás tato cyklostezka láká, pak to může být obtížné. Dostat se zde můžete díky cyklobusům, které mají také své jízdní řády, anebo se můžete přepravit vlakem. Také zde můžete zůstat déle, protože je to více míst i aktivit, jak si zde užít krásnou dovolenou či prodloužený víkend.

Rožnov je krásné historické městečko, je výborný cíl pro váš výlet, tak proč to nespojit se sportem a neudělat tak něco pro své zdraví?

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *