Zajímavá místa

Kde v ČR do podzemí

By: fusion-of-horizons

Kde v ČR do podzemí

Hned v několika městech naší vlasti můžete nalézt život v podzemí. Kam se vydat, abyste jej mohli prozkoumat a prohlédnout si, co všechno je možné v podzemí objevit?

Pokud je vám blízko Plzeňský kraj, tak máte jedinečnou šanci, podívat se do podzemí a poznat tak život pod městem. Co zde můžete vidět? Můžete si projít labyrint, který vznikl již ve 14. století. Dále se můžete vydat do katakomb v Klatovech. Najdete zde krypty pod klatovským jezuitským kostelem zasvěceným neposkvrněnému početí Panny Marie a sv. Ignácovi, dnes se toto místo nazývá klatovské katakomby. Toto místo se stalo pohřebištěm příslušníků jezuitského řádu, šlechty, vojska i měšťanů.

Na jižní Moravu se můžete vydat na Chateau Lednice. Zde si můžete užít ochutnávku vín ve vinařství Chateau Lednice. Doprovod zde bude provádět záhadný mnich a připraví vám spousty překvapení. K Moravě víno neodmyslitelně patří a tak se vydejte na tato místa i vy. Pokud chcete na výpravu do podzemí, určitě si nenechte ujít Terezín. Zde si můžete prohlédnout podzemí Terezína s odborným výkladem. Vidět zde můžete labyrinty chodeb. Nalákat vás také můžeme na táborské středověké podzemí. V roce 1947 vznikla přibližně půl kilometru dlouhá prohlídková trasa. Sklepy jsou z 15.-16. století a to do 16 metrů ve skalním podloží.

Litoměřice vás mohou nalákat na katakomby a historické podzemí města. Pokud chcete poznat historické podzemí královského města Litoměřice, tak bychom vás rádi pozvali právě sem, kde máte jedinečnou šanci si je prohlédnout. Tyto katakomby patří k nejrozsáhlejším v Čechách. Již ve středověku měřily několik desítek kilometrů. Vy si zde můžete prohlédnout 366 metrů dlouhou část. Podívat se můžete do oblastního vlastivědného muzea.

Přijet se můžete podívat také do podzemního zámku Slavkov. Zde můžete prozkoumat hned dvě patra zámeckého podzemí seznámit se s historií starších staveb, vidět zde můžete kostýmované figuríny nejvýznamnějších postav.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *