Výlety, Zlínsko

Cyklostezka Bečva

By: sugarfrizz

Cyklostezka Bečva

Sport je krásná věc, ale ne všichni lidé jsou sportovci. Avšak existují sporty, které může dělat úplně každý a jen tak pro radost, jako je třeba cyklistika. Zasportujete si a zároveň se pokocháte a poznáte zajímavá místa nejen ve vašem okolí, ale po nějakém tréninku, třeba i dále.

Jaká je trasa?

Cyklostezka Bečva začíná v Horní Bečvě, pokračuje přes Rožnov pod Radhoštěm, Zubří a dostanete se až do Valašského Meziříčí. Jedná se o trasu, která je třicet jedna kilometrů dlouhá a nenáročná, jelikož jde o dvě stě padesát metrů výškového rozdílu. Téměř celu dobu pojedete po asfaltové cestě, jen krátký úsek povede zpevněná polní cesta.

Co mě po cestě čeká?

Na této cestě budete mít několik zajímavých míst, kde můžete na chvíli zastavit si odpočinout a poznat opět něco krásného a nového.

Horní Bečva – hned na začátku se můžete zastavit v známém lyžařském středisku, které je v létě vyhledáváno díky přehradě, kde se lze okoupat.

Pustevny – museli byste sice zdolat velký kopec, ale na druhou stranu byste viděli krásně zdobené budovy, kde se můžete pohostit. Také zde najdete cestu k známě soše Radegasta, a pokud byste pokračovali dále tak narazíte na krásnou zvoničku a kapli Cyrila a Metoděje. Jde o náročnou zastávku, ale stojí za to.

Rožnov pod Radhoštěm – nádherné městečko a známé zejména díky Valašského muzea v přírodě, což je nejstarší a největší skanzen ve střední Evropě. A na celé město se můžete podívat z krásné, dřevěné Jurkovičovy rozhledny, která je nedaleko muzea. Kromě toho město nabízí mnoho relaxačních možností, jako je koupaliště, golf či pivní lázně.

Hrachovec – městečko, které nabízí pravý valašský frgál, což je koláč, který je pro tento kraj typickým. Jde o pekařskou a cukrářskou dlouholetou tradici.

Valašské Meziříčí – konečná stanice je město, které se může chlubit bohatou historii a památkovou zónou, jelikož se chlubí hned dvěma zámky – Kinských a Žerotínů. Kromě toho je zde mnoho starých budov, jako je dům U Dvanácti apoštolů či budova radnice. A samozřejmě, když budete po cestě na kole zpocení, můžete se jít ochladit do zdejšího koupaliště.

Lze si cestu usnadnit?

Pro usnadnění stezky, můžete využít nějaký z cyklobusů, které zajišťují přepravu kol ze Zlína, Valašského Meziříčí, Vsetína či Rožnova pod Radhoštěm. Jejich jízdní řád naleznete na internetových stránkách.

Užijte si krásný výlet na Valašsku a poznejte zdejší kulturu, pokrmy a lidi.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *