Karlovarsko

Loket a jeho okolí nabízí spoustu míst, kde vyrazit na výlet. Stravte tady báječnou dovolenou!

Loket a jeho okolí nabízí spoustu míst, kde vyrazit na výlet. Stravte tady báječnou dovolenou!

Podzim má spoustu dní, které jsou jako stvořeny pro rodinné výlety, romantické pobyty ve dvou, nebo poznávání míst seniory, kde si užijí pohodové chvíle strávené procházkami, návštěvami památek, poutavých míst a zajímavostí.

Hledáte-li místo, které vám všechno tohle nabídne, určitě se vydejte do města Loket! Nejen ono, ale i jeho široké okolí nabízí spoustu příležitostí, jak strávit dny volna.

Samotný jedinečný Loket

Už město Loket nabízí mnohá památná místa. Poznávat můžete tamní památky a je jich tolik, že tímto způsobem můžete strávit celý pobyt. Nechybí ani restaurace s výtečnou, českou kuchyní nebo místa k procházkám a relaxaci.

Okolí přeje sportovcům

Jestliže jste spíše aktivní pár, dvojice, nebo parta kamarádů, i vy si zde přijdete “na to pravé ořechové“. V okolí Lokte se totiž nachází síť hezkých cyklostezek, které jsou vhodné jak pro seniory, rodiny s dětmi, tak pro vrcholové sportovce.

Směr Karlovy Vary!

I pokud se vydáte do Karlových Varů, narazíte na skvělé stezky! Je jich více než 130 km a můžete je zdolávat jak na kolech, tak na koloběžkách, nebo pěšky. Vybrat si můžete z různě obtížných tras a narazíte na nich na altánky, chatky, vyhlídky, nebo třeba rozhledny.

Karlovy Vary ulahodí i golfistům, najdete tady i tenisové kurty či dostihové závodiště.

Je libo zámek? Navštivte Bečov nad Teplou

Dalším krásným místem v okolí Lokte, které stojí za návštěvu, je Bečov nad Teplou. Místní hradní a zámecký komplex ročně láká mnoho turistů, kteří si odnesou příjemné zážitky. Nejenže si prohlédnete jedinečné zámecké interiéry z 19. století, ale uvidíte i Relikviář sv. Maura! Ten je hned po korunovačních klenotech nejvýznamnějším klenotem naší země.

Stejně tak vás může okouzlit město Ostrov a jeho nedávno zrekonstruovaný klášterní areál a zámecký park. V minulosti byl označován za “8. div světa“!

I adrenalin se u Lokte najde…

…stačí, vydáte-li se na Svatošské skály. Objevíte je, půjdete-li po naučné stezce z Lokte do Karlových Varů. Pěšky, nebo na kolech si prohlédnete poučné tabule, kamennou svatbu s ženichem a nevěstou a mnohé další. Máte-li rádi vodáctví, horolezectví a turistiku, čekají vás skvělé zážitky!

Jestliže se rozhodnete pro Loket, budete jistě spokojeni! Spoustu dalších nápadů na výlety najdete na webových stránkách www.pensionulrika.cz. Pension Ulrika vám zároveň velmi rád poskytne pohodlné ubytování, příjemnou atmosféru, ochotnou obsluhu a vynikající kuchyni.  

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *