Jizerské hory

Hledáte dovolenou v Čechách, na které si najde své celá vaše rodina? Navštivte Bedřichov v Jizerských horách!

Hledáte dovolenou v Čechách, na které si najde své celá vaše rodina? Navštivte Bedřichov v Jizerských horách!

290.datNajít místo, které uspokojí potřeby a koníčky mladých i starších je někdy obtížné. Pokud patříte také k těm, kteří nechtějí trávit dovolenou na pláži rozpálené sluníčkem, ale raději dáte přednost přírodě, lesům a třeba cyklistice, bude se vám jistě zamlouvat Bedřichov v Jizerských horách a s ním spjatá vynikající atmosféra.

Co možná nevíte o Bedřichově

Pokud byste hledali, určitě byste v těchto místech našli pozůstatky sklářské výroby. Jedná se totiž o bývalou sklářskou osadu na horním toku Bílé Nisy a jde o jedno z nejvýznamnějších center dovolené v České republice a to jak v zimě, tak v létě.

Najdete zde bohaté pokrytí značenými turistickými trasami a velkým množstvím atrakcí, které vás zlákají ke své návštěvě a možná i zkoušce odvahy. Jsou to rozhledny, přehrady, přírodní rezervace, pomníčky, bývalé sklárny a mnohé další.

Do Bedřichova míří spousta turistů a sportovců kvůli Jizerské magistrále. V zimě je tak všem k dispozici 130 km upravených běžkařských stop , díky kterým můžete projet celé Jizerské hory.

V okolí Bedřichova najdete i dva lyžařské areály, které nabízí mimo jiné i lyžařskou školu, půjčovnu lyží a vybavení a také kompletní servis.

Relaxace a oddech od všedních starostí

Pokud raději odpočíváte jen tak, lenošením, ani vám tady nebude špatně. V Bedřichově je možné vykoupat se v horských vodách přehrady Černá Nisa nebo přírodním koupališti, večer si zajít do hospůdky, zahrát si bowling, nebo si rezervovat pobyt v sauně, vířivce, nebo různé druhy příjemných masáží.

Ubytování s domácí stravou v “Baby friendly“ penzionu

Pro všechny rodiny s menšími dětmi bude velmi dobrou zprávou, že má Bedřichov penzion www.horskydvur.cz, který získal certifikát “Baby friendly“. Najdete zde téměř kompletní vybavení pro děti, zahradu se spoustou aktivit pro děti, ježdění na konících, hernu uvnitř penzionu… Velkým plusem je, že děti do tří let v doprovodu dvou dospělých mají ubytování zdarma. Zde děti skutečně vítají s otevřenou náručí.

Vydejte se také do Jizerských hor, navštivte Bedřichov a poznejte místo, kde se budete rádi vracet a které vřele doporučíte svým přátelům i známým.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *