luhacovice
Morava

Luhačovice

luhacoviceLuhačovice

Luhačovice najdete ve Zlínském kraji, pouhých 16 km od Zlína. Městem protéká řeka Šťávnice a známé jsou především díky lázeňství. Ačkoliv zde žije jen kolem 5000 obyvatel, jsou luhačovice jedny z největších lázní v ČR (čtvrté). Máte-li např. potíže s dýcháním, trávením nebo obezitou, tak jsou pro vás Luhačovice ideálním místem k odpočinku.

luhačovice sedí hned na několika pramenech minerálních vod. Vyvěrá jich zde šest a dalších několik desítek je vyvrtáno. Znáte pojem Vincentka? Je to nejznámější pramen právě z Luhačovic.

Historie luhačovic

První nálezy pocházejí ze 7. nebo 8. století, první písemné záznamy jsou z roku 1412. Městem se Luhačovice staly až poměrně nedávno, roku 1936.

Luhačovice mají kopcovitý charakter, i když leží celkem nízko položené (250 m n.m.). Tři kilometry od Luhačovic leží Luhačovická přehrada, v minulosti vybudovaná spíše pro praktické účely, aby se zabránilo záplavám, dnes již nabízí i vodní radovánky, zejména v podobě rybaření a konají se zde i rybářské závody.

Pro svůj lázeňský život jsou velmi vyhledávaným cílem turistů a všech, kdo touží po zaslouženém odpočinku. Město je přímo zaplavené kavárnami, vinárnami, nejrůznějšími restauracemi a cukrárnami.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *